Beweeg je beter!

Wat krijgen we veel positieve reacties van patiënten op alle fiets- en beweegsystemen in het ziekenhuis! Dankzij verschillende sponsoren en donateurs heeft Vrienden van Noordwest weer een aantal nieuwe systemen kunnen realiseren. ‘Echt, iedere patiënt is positief en blij verrast met alle mogelijke virtuele routes en spellen’, vertelt Marlou Staal, fysiotherapeut en projectleider Beweeg je beter!

‘Patiënten komen hierdoor met verhalen over hun vakanties, geschiedenis en avonturen. Een mooie afleiding voor ze, binnen het ziekenhuis en bij het ziek zijn. En ongemerkt zijn ze snel zo’n 10 minuten in beweging. Ook de Mobilyzer, een loophulp en infuuspaal-in-1, biedt mobiliteit. Als dit (nog) niet gaat, is daar de bedfiets waarmee patiënten kunnen fietsen terwijl ze in bed liggen of een arm- en beentrainer voor in bed. Belangrijk, want met bewegen tijdens de ziekenhuisopname blijft de conditie op niveau, houdt de patiënt sterkere spieren, is hij langer onafhankelijk van de zorg van anderen en voelt zich beter. Een goede conditie kan ook de kans op een complicatie verkleinen.’

Word ook Vriend van Noordwest en draag bij aan een aangenaam verblijf in het ziekenhuis en ondersteuning bij het herstel. Jouw hulp maakt echt een belangrijk verschil! Iedereen kan bijdragen en iedere steun is welkom. Dank je wel!