Waar staan we voor

EEN AANGENAAM VERBLIJF EN EEN SNELLER HERSTEL
IN HET ZIEKENHUIS

Vrienden van Noordwest zet zich in om wensen te vervullen die het verblijf van patiënten en bezoekers in de ziekenhuizen van
Noordwest Ziekenhuisgroep (in Alkmaar en Den Helder) net even prettiger maken en bijdragen aan een sneller herstel. Vrienden realiseert wensprojecten die niet uit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald, met giften van donateurs en sponsoren. Zo verandert de manier waarop patiënten hun bezoek en verblijf ervaren. En wordt een bijdrage geleverd aan zorginnovaties.

Wensprojecten
Met het programma ‘Beweeg je beter!’ zet Noordwest Ziekenhuisgroep in op bewegen voor een sneller herstel. Vrienden van Noordwest ondersteunt dit programma, onder andere met (bed)fietsen met virtuele fietstochten. Uit onderzoek blijkt dat bewegen belangrijk is tijdens de ziekenhuisopname. Het vergroot de spierkracht en conditie. Daarbij zorgt bewegen voor een leuke afleiding. Maar er zijn ook andere wensen > onze wensprojecten.

Steun jij ons ook?
Iedereen die zich samen met Noordwest sterk wil maken voor de beste zorg in de regio kan steunen met een eenmalige of vaste donatie. Ook het organiseren van een (sportieve) actie of het leveren van producten of diensten behoort tot de mogelijkheden. Alle steun is welkom! Coördinator Bianca Wieringa informeert je graag over de verschillende mogelijkheden, via vrienden@nwz.nl of tel: 06 – 1214 2110.

ANBI-status
Omdat Noordwest Ziekenhuisgroep een ANBI-status (Algmeen Nut Beogende Instellingen) heeft, hoef je geen schenkings- en successierecht te betalen. Dit betekent dat het hele bedrag van je donatie ten goede komt aan de patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar en Den Helder. Lees op de website van Noordwest Ziekenhuisgroep meer over de ANBI-status.