SilverFit Tour de Mile

Samen met patiënten en cliënten van ruim 60 ziekenhuizen en woonzorgcentra doet Noordwest op locatie Alkmaar mee aan de SilverFit Tour de Mile. We gaan zoveel mogelijk kilometers fietsen tijdens de Tour de France (26 juni – 18 juli). De fysiotherapeuten van Beweeg je beter! organiseren zo een leuke en toegankelijke beweegactiviteit voor patiënten. Want bewegen draagt bij aan een sneller herstel en minder kans op complicaties. Met het thema ‘Tour de France’ is er een extra motivatie om met de wielrenners mee te fietsen.

Tijdens de Tour de Mile fietsen patiënten op een SilverFit Mile: een fiets met virtuele, levensechte en interactieve routefilms. De films motiveren om vaker en langer te fietsen. Met behulp van giften van donateurs en sponsoren zijn al verschillende fiets- en beweegsystemen met virtuele spellen en fietsroutes in het ziekenhuis gerealiseerd door Vrienden van Noordwest. Deze systemen rouleren om zoveel mogelijk patiënten op een leuke, ontspannen en medisch verantwoorde manier te laten bewegen.

Vrienden van Noordwest wenst alle deelnemers heel veel succes en plezier!

#beweegjebeter #vriendenvannoordwest #SFTourMile2021 #SilverFit