Nieuw wensproject: bedfietsen

Wist je dat een dialysepatiënt gemiddeld 12 uur per week in het ziekenhuis verblijft om te dialyseren? Tijdens deze behandeling zuivert een apparaat, dat de functie van de nier overneemt, het bloed. De patiënt is gedurende deze behandeling aan bed of stoel gekluisterd. De afdeling dialyse in Alkmaar en Den Helder wil daar graag verandering in brengen door bedfietsen in te zetten.

Het gebruik van de bedfiets bevordert het herstel en is tegelijk goed voor de ontspanning. Aan de bedfiets is een digitaal scherm gekoppeld. Het scherm bevat virtuele fietsroutes in binnen- en buitenland. Help je ook mee om dit in Alkmaar en Den Helder te realiseren? Jouw hulp is bijzonder welkom, in welke vorm dan ook. Bijvoorbeeld door middel van een eenmalige of periodieke donatie of het organiseren van een (sportieve) actie. Maak als Vriend ook het verschil. Namens al onze patiënten hartelijk dank!