Lichtjesactie

De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van samenzijn en gezelligheid. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor de patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep die met kerst in het ziekenhuis liggen omdat zij te ziek zijn. Vrienden van Noordwest organiseert daarom een lichtjesactie. Draag(t) jij, jouw onderneming of serviceclub de patiënten van Noordwest ook een warm hart toe? Lees dan hieronder meer over deze actie en doe ook mee!

Woensdag 14 december
Met de lichtjesactie wordt er toch een beetje kerstgevoel gecreëerd. Zo ontvangen patiënten die op woensdag 14 december in het ziekenhuis in Alkmaar en/of Den Helder liggen aan het einde van de middag een lichtje. De lichtjes worden ontstoken en er worden kerstliedjes gezongen om het voor de patiënten sfeervol te maken en hen een kerstgevoel te geven. Een evenement waarin het helemaal draait om de patiënt.

Pijn- en stressreductie
Om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, heeft de lichtjesactie ook als doel geld in te zamelen. Voor locatie Alkmaar is het spaardoel een Qwiek.up op de spoedeisende hulp. Op locatie Den Helder wordt gespaard voor een VR-bril op de verpleegafdeling oncologie. Beide systemen helpen bij het verminderen van pijn- en stressklachten tijdens de behandeling van de patiënt.

Meedoen
Steek jij patiënten in het ziekenhuis ook een hart onder de riem met onze lichtjesactie? Tot en met woensdag 4 januari kun je symbolisch een lichtje kopen voor € 5,- per lichtje.
-> Direct een lichtje doneren
-> Wil je als bedrijf | serviceclub meer dan 20 lichtjes doneren, neem dan contact met ons op via vrienden@nwz.nl Wij geven jouw mooie gebaar dan extra aandacht door de bedrijfsnaam te vermelden in een post op onze social mediakanalen (Facebook en LinkedIn).


Het zou natuurlijk geweldig zijn als je ook meedoet met deze actie voor een prettiger verblijf in het ziekenhuis!