Baby in beeld

#nieuw #wensproject
Kom jij ook met ons in actie voor een nieuw babybeeldsysteem? ‘Baby in beeld’ is een speciaal voor de neonatologie ontwikkeld camerasysteem. Hiermee kunnen ouders hun baby live volgen op hun computer, tablet of smartphone. Dat komt de ouder-kind binding ten goede. Het systeem biedt ouders de mogelijkheid om hun kind, elk moment dat ze niet in het ziekenhuis zijn, te kunnen zien. Dat geeft een gerust gevoel. De beelden zijn alleen toegankelijk met persoonlijke inloggegevens.

Ons huidige systeem is aan vervanging toe. Kom ook in actie voor een nieuw babybeeldsysteem! Doneren. Heb je een tip of wil je een (online) actie starten, dan komen we graag met je in contact via vrienden@nwz.nl

Op de afdeling neonatologie van Noordwest, locatie Alkmaar, worden te vroeg geboren en/of zieke baby’s opgenomen. De afdeling heeft een post IC/HC-status (intensive care/high care). Dit betekent dat de afdeling aan hoge kwaliteitseisen voldoet en in de regio zorg biedt aan pasgeborenen met ernstige enkel- of meervoudige problemen die soms eerst in een academisch ziekenhuis op een NICU (neonatologische intensive care unit) hebben gelegen.