Noordwest Tour de Friends

Fiets mee voor een Magic Carpet en breng patiënten in het ziekenhuis in beweging

Wil jij je op een sportieve manier inzetten voor het goede doel? Fiets dan mee met Noordwest Tour de Friends. Op woensdag 13 juli organiseren we dit unieke event in ons ziekenhuis in Alkmaar. Leuk detail: als deelnemer trap je mee op de fietsen die gebruikt worden door onze patiënten. Iedereen kan meefietsen.

Beweeg je beter! met Magic Carpet
Magic Carpet is een interactieve vloer- en tafelprojectie die patiënten van jong tot oud op een leuke manier in beweging brengt. Marlou Staal, fysiotherapeut en projectleider Beweeg je beter!, vertelt: ‘Bewegen is goed voor iedereen. Juist voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Een week op bed liggen kost 1,4 kg aan spiermassa en 10% aan spierkracht. Er is 3 maanden intensieve revalidatie nodig om dit terug te krijgen. Het blijven bewegen tijdens de ziekenhuisopname is daarom belangrijk. Het verkleint de kans op complicaties en op een lange opnameduur.’ Voor de afdeling fysiotherapie reden genoeg om binnen Noordwest bewegen actief onder de aandacht te brengen met het project Beweeg je beter!

Meedoen
Aanmelden voor de Noordwest Tour de Friends kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina voor 1 (of meer) van de 4 rondes van 50 minuten. De 1e ronde start om 16.00 uur en de laatste om 19.00 uur. De bijdrage is € 50,- voor ronde 1, 2 of 3 en € 100,- voor businessronde 4. Vergroot je bijdrage door middel van sponsoring.

Ronde 1, 2 en 3
Deelnemers aan ronde 1, 2 en 3 ontvangen na afloop een gezonde shake.

Ronde 4
Neem je deel aan ronde 4, dan ontvang je bij binnenkomst een gevulde bidon. Na afloop is er een netwerkborrel met een hapje en drankje.

Locatie
Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, Aletta Jacobszaal.

Vragen of meer informatie?
Neem dan contact op met Bianca Wieringa, via vrienden@nwz.nl of telefoon: 06 – 1214 2110.

Verzeker je van deelname en schrijf je in!